Mayıs 2023 Empatioart’ta Nasıl Geçti?

Empatioart'ta Mayıs Ayı

Geride kalan aylarda tamamladığımız ayı sosyal medya kanallarımızda yorumluyorduk. LinkedIn ve Twitter profillerimizde aylık bir rapor gibi paylaştığımız postlar mevcut. Mayıs ayını geride bırakırken, bu ayın içerisine sığdırdıklarımızı göz önünde bulundurunca, artık daha uzun ve detaylı anlatımlara ihtiyaç duyduğumuzu fark ettik. Bu aydan itibaren geride bıraktığımız her ayın özetini Empatioart Blog‘ta paylaşıyor olacağız.

Rakamlarla Mayıs Ayı

  • 2 farklı fuarı ziyaret ettik,
  • 1 girişimcilik etkinliğinde yer aldık,
  • 50’den fazla yeni markayla tanıştık,
  • 5 markanın pazarlama çalışmalarını geliştirmek için teklif sunduk,
  • 3 blog yazısı yayınladık,
  • Instagram profilimizi yeni paylaşımlarla donattık,
  • Empatioart Manifestosu‘nu yayınladık,
  • Empatioart ismini yüzlerce insana tanıttık,

Mayıs Ayında İzmir’de Gerçekleşen 2 Büyük Fuar’ı Ziyaret Ettik

Fuarlarda bulunmak, pazarlamacılar için sektörden beslenme fırsatları sunuyor. Yeni markaları, yeni gelişmeleri ve şirketlerin iş modellerini bu fuarlarda tanıdık. Yaptığımız sohbetlerde sektörler arası kurulabilecek iş ilişkilerini keşfettiğimiz gibi, farklı sektörlerin disiplinleriyle beslenerek yaratıcı formüller çıkarabildiğimizi de gördük.

İlk ziyaret ettiğimiz fuar, Wenergy Expo fuarıydı. Geri dönüşüm yöntemleri, sürdürülebilir üretim ve güneş enerji sistemleri hakkında bilgi topladık. Karşılığında dijital pazarlama disiplinlerinin ne tür amaçlarla kullanılabileceğini anlattık. Fuar sonrasında gözlemlerimizi LinkedIn’de yayınladık. Wenergy Fuarı bittikten sonra bilgilerimizi paylaşırken sektörün hala çok genç olduğunu ve daha birçok gelişmeye şahit olacağımızı fark ettik.

Ziyaret ettiğimiz ikinci fuar ise Modeko İzmir’di. Bu fuarda sadece bilgi alışverişi yapmadık. Fuar bitimince bir de kitaplık aldık. Hatta Instagram’da yaptığımız bu paylaşımdaki kitaplık Modeko İzmir Fuarı’ndan gelmişti. Yine LinkedIn’de yaptığımız paylaşımda en dikkat çekici gözlemimiz, markaların dijitalde kurumsal bir çizgiye sahip olmamasıydı. Yorumlarımızda haklı olduğumuzu kanıtlarcasına, fuar sonrasındaki hafta planlanan birkaç toplantıyla meşgul olduk.

İzQ’daki Girişimcilik Etkinliklerinde Yerimizi Alıyoruz

Mayıs ayının hemen başlarında gerçekleşen Demoday etkinliğinde yer aldık. İzmir’den yükselen yeni girişimleri ve girişimcileri tanıdık. Pazarlamacı bakış açısından çıkan sorularımızı da sormayı ihmal etmedik. Etkinlik sonrasında keyifli sohbetler yaparken network’ümüze çok değerli insanları kattık.

Ar-Ge Yapan Şirketlerle Yakınlaştık

Empatioart’ı ilk kurduğumuz günden beri Ar-Ge yapan şirketleri önceliklendiriyorduk. Mayıs ayında benzer karşılığı iletişim kurduğumuz şirketlerden de görmeye başladık. Ar-Ge yapan şirketlerle yaptığımız görüşmelerde pazarlama çalışmalarında öncelikli tercihin Empatioart olacağının sözünü aldık. Aralarından 2 tanesiyle Haziran ayı itibariyle çalışmaya başlıyoruz!

Haziran ayında da aynı tempoyla devam edeceğiz. Takipte kalın…