Jalsan Metal Kurumsal Kimlik

Jalsan Metal, metal profil sektöründe ihracat yapan yer bir şirket. Markayla ilk tanıştığımızda kurumsal kimlik ihtiyacı vardı. İlk adım olarak markayı tanıyarak başladık.

Marka Karakteri

Marka karakterini ortaya çıkarmak için sırasıyla;

  • Marka kurucusu,
  • Operasyon yöneticisi ve,
  • Metal ustalarıyla sohbet ettik.

Kelimelerle oynamaya başlamadan önce markanın doğasını anlamamız gerekiyordu. Operasyonlarını, güçlü yönlerini ve hayallerini öğrendikten sonra markayı temsil eden özelliklerini dokümante ettik. Ortaya şu özellikler çıktı:

  • Sağlamdır
  • Tutarlıdır
  • Üretir ve ulaştırır
  • Teknik Çözümler Üretir
  • Zor Olanı Davet Olarak Kabul Eder

Bu özelliklerin ardından hemen marka mesajı da şekillenmiş oldu:

“Metal Profillerle Çözüm Üretir, Geleceği Şekillendirir”

Marka Logosu

Özelliklerini planladığımız ve ortaya çıkan dokümanların üzerine markayla yaptığımız sohbetlerin ardından sıra görsel imajı şekillendirmeye gelmişti.

Markaları yorumlayan ve pazarlama disiplini olan tasarımcımız marka karakteri üzerine logonun ilk taslaklarını çıkardı.

Jalsan Metal Logo Taslaklar
JM Logo Siyah-Beyaz Taslaklar

Taslakların arasından seçim yapmak kolay olmadı. Markanın yıllarca kullanacağı imajın çizgilerini belirlemenin ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunun farkındaydık. Taslakların arasından favorilerimizi belirledikten sonra marka yöneticisine gittik. Onların da yorumlarını aldıktan sonra beğenilen çizgiler üzerinden geliştirmeler yaptık.

Sektörde güven veren, aynı zamanda özgün bir imaja ihtiyacımız olduğunu biliyorduk. Marka renklerine çalışırken logo taslaklarında çeşitlilik arttı. Yeni fikirler ve yeni çizgiler ortaya çıkmıştı.

Jalsan Metal Reklendirilmiş Logo Taslakları
JM Reklendirilmiş Logo Taslakları

Renklendirme aşamasında ortaya çıkan yeni logo seçeneklerini önce Empatioart bünyesinde değerlendirdik. Marka karakterini yansıtan ve sektörün gerekliliklerini karşılayan logoları belirledikten sonra tekrar markayla iletişime geçtik. Onlar sektörü çok daha detaylı bilenler olarak karakteri ve imajı şekillendirirken bizi besleyecek olan kişilerdi. Gelen yorumların sonrasında son bir dokunuşla markanın kullanabileceği üç tane logo seçeneği ortaya çıkardık.

Jalsan Metal Son Logo Seçenekleri
JM Son Logo Seçenekleri

Son bir kez daha marka yöneticileriyle yaptığımız yorum alışverişinin ardından Jalsan Metal’in logosu ortaya çıktı.

Jalsan Metal Resmi Logosu
Nasıl Görünüyor?

Website Metinleri

Artık marka karakteri ve görsel imajı elimizde olan bir marka vardı. Markanın içindeki kişilerden dinlediğimiz hikayeyi kurumsal kimlik çerçevesinde metne dökmeye hazırdık.

Metinleri hazırlarken yaptığımız araştırmalarda reflekslerimize hakim olamadık ve sektördeki gelişmeleri de göz önünde bulundurarak Jalsan Metal’in yapacağı Ar-Ge çalışmalarına fikirlerimizi kattık. Metinler tamamlandığında Jalsan Metal’de artık Empatioart’tan da izler bulunuyordu.

Web Sitesi

Jalsan Metal Website Tasarımı

Logo, renkler ve metinler hazırlandıktan sonra markanın dünyaya açılan yüzünü, web sitesini tasarladık. Önce sitenin nasıl bir görünüme sahip olacağını planladık. Sonra da web sitesini hazırlamaya başladık. Tüm sayfalar hazır olduktan sonra SEO dokunuşlarını da yapmayı ihmal etmedik.

Sosyal Medya

Son dokunuş olarak sosyal medya hesaplarını açtık. Logoyu ve kapak görsellerini de ekledikten sonra Jalsan Metal, dijitalde kültürlerini temsil eden bir kurumsal kimliğe sahip oldu.

Dokümantasyon

İşi tamamladıktan sonra çekilen fotoğraflarla birlikte tüm dokümanları derleyip markaya ilettik. Elbette her ihtimale karşı yedeklerini saklamayı sorumluluk olarak biliriz. Markanın tüm süreçlerinin stratejistleri olarak Jalsan metal daha da büyüme kararı aldığında pazarlamacıları olarak planladığımız stratejiyi uygulamaya hazır olacağız.

Jalsan Metal Son Logo Seçenekleri

Hizmet Bilgileri

  • ClientJalsan Metal
  • CategoryLogo Tasarımı, Website Tasarımı
  • Tags
  • Websitehttps://jalsanmetal.com